eqa

snow

Followers

Thursday, January 17, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri Melaka


Assalamualaikum….

Hari ni nak join segmen lagi la…. 
blogger2 negeri melaka moh le follow saya.... 

 
 sape yang nak join boleh tekan je banner kat atas ni.... ok...

Nak cari blogger2 dari negeri Melaka…. Walaupun saya tinggal di Terengganu (belajar 4 tahun), lahir di Pahang tapi tempat asal saya dimelaka ye…. Di Melaka la tempat saya dibesarkan, sekolah pun Melaka….. that’s why I love Malacca very2 much…. Muahhhhh….
Mari eqa perkenalkan negeri Melaka…
Mula dari benderanya ye….



Ok… nak nyanyi lagu Melaka pulak boleh…. Lama dah tak g sekolah… rindu pulak nak nyanyi masa perhimpunan sekolah… Kalau dah masuk u mmg jarang la nyanyi lagu negeri walaupun duduk negeri orang…. Pernah beberapa kali je nyanyi lagu negeri johor masa kat matrik dan lagu negeri Terengganu masa kat u….

lirik melaka maju jaya....
Melaka negeri bersejarah,
Tempat tumpah darah kita,
Dijunjung dengan sepenuh jiwa untuk maju dan jaya,
Rakyat Melaka sudah bersatu padu,
Berikrar taat setia,
Jujur berkhidmat setiap masa.
Melaka maju jaya….

Pernah satu ketika, masa belajar sabjek kenegaraan kat umt lecturer ni suruh nyanyi lagu negeri masing2, nyanyi ramai2 la…. Tapi yang sedihnya, Melaka 3 orang je wakil….. adeh…. Eqa n kwn 2 orang tu la yang kena kuat kan suara nyanyi lagu Melaka maju jaya ni tau….. bangga sikit…. Nasib baik tak tersasul dari lirik…. Hahaa….. best tyme tu sebab boleh dengar lagu dari negeri lain juga….

ni pula lambang negeri melaka...

 
Apa yang menarik kat Melaka ni…..
Beberapa tahun yang lepas Melaka telah diiktiraf sebagai Bandar Warisan Dunia… pada sesiapa yang nak datang Melaka, disini ada berbagai tempat2 yang menarik…. Anatara nya  di Bandar hilir, ada bermacam-macam muzium yang boleh dilawati, bangunan studhuy, muzium kapal, istana Melaka, menara taming sari.boleh juga naik duck tour melawat Melaka… yang bagusnya tempat2 ni semua dekat2 je, so tak susah kalau nak cari…. Boleh jalan kaki je…

Kalau nak naik bot pun boleh, bot ni akan bawa kita melihat keindahan Melaka dilaluan sungai Melaka…. Kalau pergi malam lagi best la, sebab boleh tengok lampu2 warna warni sepanjang sungai tu…. Nak naik eye of Malacca pun ada tau…. Kena pandai cari la…. Satu hari jalan pun tak abis.. hahaa…  

ok.... datang la melawat melaka ye..... promote sikit.. hahaaa....

mana blogger melaka.... cepat follow saya...... thanks....

 

8 comments:

  1. blogger melaka dtg melawat ^^

    http://www.nazlyizan.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum...
    Singgah kunjungi sahabat dari segmen yang sama
    http://kharisma-alfath.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..... thanks... nanti sy balas kunjungan....

      Delete
  3. salam eqa..
    akak balas kunjungan awk...
    kecik je dunia blog ni kan...akhirnya jumpa org kpg sendri..
    eqa melaka dekat area mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam akak...
      trima kasih....hehee...
      sya melaka area tj kling n klebang...

      Delete
  4. salam... deno dtg drai terengganu! deno folow sini :)

    www.dayangdeno.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete

There was an error in this gadget