eqa

snow

Followers

Saturday, October 26, 2013

FYP Progress Presentation..

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..
dah lepas pun progress presentation hari ni... maknanya ada lagi 1 je lagi presentation terakhir untuk FYP ni... 
aku harap semuanya akan berjalan dengan lancar..
banyak halangan dan rintangan yang perlu dilalui..
bukan tu je, banyak juga pengalaman yang berharga bila buat FYP ni... 
insyallah akan ku type lepas ni... sebagai kenangan untuk ku dimasa hadapan...

doakan aku berjaya habiskan FYP....

Thursday, October 24, 2013

Bahaya lab, Jangan duduk situ nanti kena CANCER !!!!

Assalamualaikum..
 
FYP aku x abis lg la... sedang bertungkus lumus menyiapkan apa yang patut.. masuk lab pagi, keluar petang... dh jadi rutin pula... macam orang berkerja.. berapa hari ni aku ada masuk lab bahagian reserch yg di khas kan tuk pelajar master dan PHD.. Tapi aku terlepas, boleh masuk kan...

Sebelum ni masuk lab makanan tak terdedah pd bahaya sangat, boleh control lg la.. kira bahaya pn masa nak handle acid yg tinggi.. tp pandai2 la pakai sarung tangan, duk kt kebuk asap. macam x biasa lak.. blajar microb pn kena hati2 ngan E-cOLI n microb2 len, jgn la duk tenung microb tu dekat2..huhuuu...

TAPI bila masuk lab lain, kena lebih berhati2.... maklum la bukan tempat kita...

Kisah 1..
aq n the geng duduk buat kerja kt 1 meja lab, tiba2 ada chinese girl datang. dia bg tau yg meja ktowg buat kerja ni tempat buat lab yg bkaitan ngan DNA.... HOHOOO... Nanti DNA ni bcampur dengan u punya DNA, dia kata.. PERH... takut plak aq... dah la x pakai glove.. pegang2 meja lg... apa lg, pindah meja terus....

Kisah 2...
ni terjadi pg td, aku duk buat kerja kt meja dekat dengan kebuk asap... lab staf lalu, dia kata.. eh jangan duduk kat sini.... awak tau tak kat sini tempat org buat ABTA (kalau x silap).. awak tau apa ABTA... ??x ksah la nme ape pn.. Aq ckp je.. erm, x tau.. pas tu akak tu kte, benda tu bleh mnyebab kan cancer.... huhuu... terus cuak.... ok2.. lari lg meja lain n trus pakai glove....

So, nak selamat buat kerja, pakai glove n cri tempt slamat.. even nak picit air molecule pn kena pkai glove tau.. klu msuk lab org jgn mmandai je wt ssuka hati..
Semoga kita semua terhindar dari perkara2 merbahaya... Ya ALLAH lindungilah aku..amin....

Wednesday, October 9, 2013

Sedara kahwin!!! selamat pengantin baru amy & Fiza

Assalamualaikum....

Lepas ni dalam blog ni kena ada part sedara mara dan kawan2 kawin.... ramai pula dah yang nak kawin.... baru-baru ni sedara belah mak kawin... kalau ikut pangkat bapa sedara la... tapi disebabkan jarak umur tak berapa jauh... panggil nama je la... 

Aku pergi juga masa ni.. kat Chini, pekan Pahang... 

semoga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat.... insyallah....

5/10/13...

sempat ambil gambar dengan sedara mara..

makanan beradap..
menarik siap ada ketam dan udang galah....


sambil2 tunggu pengantin berarak... main2 dulu denagan anak sepupu dan adik sedara ni....

baik je diowg ni......

There was an error in this gadget