eqa

snow

Followers

Thursday, January 17, 2013

SEGMEN: BLOG MAKEOVER!

Assalamualaikum.....

saya nak join segmen lagi ni.... kali ni join segmen makeover blog... kalau betuah boleh makeover blog by k. nieza..... hehe..... k.nieza plez make over my blog..... 


KENAPA SAYA NAK MAKEOVER BLOG......????

Sebab utama saya nak makeover blog adalah untuk mencantik kan blog ni.... bukan nya saya tak boleh buat sendiri.... tapi disebabkan saya ni tak berapa pandai lagi nak cantik-cantk kan blog ni... memang la tutorial banyak kan... saya dah try pun... kalau nak makeover blog sendiri memang makan masa la, kadang-kadang berjam-jam... bila dah ada segmen macam ni, pe lagi... join je la.... heehee.... k.nieza.... pilih la blog saya eh.....

pernah satu hari tu nak buat header transparent... try la bukak tutorial..... berjam2... separuh je tutorial berjaya.... then, tak menjadi juga nak edit gambar... cari tutorial lain..... sama je, ada je yang problem kan... then, pe lagi tutup semua tutorial.... tempek kan je la gambar saya ambil dari folder picture... hahaa...... ni gambarnye....


nampak.... gambar tu... tak menarik langsung kan...... dah la tak centre..... ok... memang tak cukup explore lagi tutorial blog2 ni... kan best kalau dah de blok yang dah siap dihias cantik.... saya just menaip entry je... boleh tak kalau cam tu.... adeh..... memang pemalas kan.....

lagi2.... pe sebab nye.....
mestilah saya nak edit blog ni....... tengok tu.... pe yang penting, yang tak penting sume ada..... hahaa.... kalau boleh semua benda nak dimasukkan..... sampai berat blog saya ni kan..... heee..... biase la.... kan nak cantikkan blog..... cam tu la jadinya.....

nak pilih templet or background pun.... adeh.... ce tengok....ok ke awak rasa.... erm.... sebenarnye tangkap muat je.... ambil je mana2 yang ada... hahaa.....
sebenarnye saya cuba nak elak pilih color pink2 ni.... see!!..
saya ambil pink juga kan..... pe la.....
saya suka je color2 yang terang2..... like2.....

sebab lain.... saya nak blog yang ada identiti diri saya sendiri.... baru la ada beza sikit dengan blog orang lain......

lastly.... thanks pada k. nieza sebab ajarkan saya masukkan gambar banner tu ye.... rasa celik it sikit... hahaaaa.......

sapa nak join jom la.........

4 comments:

  1. thanks join...kita tunggu siapa yang kena ^^

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen ye & goodluck ;)

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen and all the best dear...

    ReplyDelete
  4. senarai pemenang ^^

    http://eqataurusgurl91.blogspot.com/2013/01/segmen-blog-makeover.html

    ReplyDelete

There was an error in this gadget