eqa

snow

Followers

Monday, January 21, 2013

Review 4: 18/1/2013- Aktiviti mengcrepe "durian crepe" dan baking cake...

Assalamualaikum.....

apa khabar semua...... sebelum ni eqa ada post pasal fenomena durian crepe yang tiba-tiba muncul je kan.... sampaikan eqa berapa kali makan dan beli kat u hari tu... sekarang dah berjaya hasilkan sendiri... percaya tak, dengan satu adunan je eqa berjaya buat.... mana boleh tengok orang buat je kan.... eqa pun kena try juga.... nak puaskan hati sendiri...... betul tak??? hehe.... pe2 je la....

nak tengok hasilnya.....

ni dia...

durian crepe.....
mula-mula memang ada problem sikit.... kuali non stick ada tapi terlalu besar, so bila nak mengcrepe tu die jadi besar la kan... tak putus asa lagi tyme tu, eqa buat guna kuali yang biasa je, tak de non stick2 n..... boleh je.... letak minyak sikit la.... 

sudah berjaya buat...
ada sesiapa warga melaka yang nak order tak.... heee..
buat 1 adunan je... ok la tu kan.... 
lepas ni mybe nak buat lagi.. sekarang pun durian dah tak banyak... dah abis musim dia... so, mahal tau tak....

lepas buat durian crepe, eqa buat moist choc cake plak.... kukus je... lagi moist kan.... selalu buat kek kukus ni..... memang sedap.... ops... puji kek sendiri.... x de la.... sedap sebab guna resepi yang best... memang akan menjadi sokmo la.... 
hehee.... 
ni dia.... tadaaaa....

x de topping lagi ni....



lepas diisi topping coklat....

8 comments:

  1. Replies
    1. terima kasih.... saje je try tu...heee...

      Delete
  2. waaa...bijak2!tahniah..eqa berjaya guna bakat yg ada...eqa buatla perisa selain durian utk crepe tu... =) mango crepe ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih k.neesa..insyallah... nnti sy try gne selain durian.... kat melaka ni pn bnyak jual mango delite.... sedap tu....

      Delete
  3. Replies
    1. klu dekat bleh bg rse.... hehee... x bleh post nnti jd tempoyak plak durian tu....

      Delete

There was an error in this gadget