eqa

snow

Followers

Thursday, February 21, 2013

Prinsip pemprosesan dan pengawetan makanan

Assalamualaikum...

Minggu pertama kuliah dah abis pun... cepatnye...
 baru je 2 kali masuk kuliah, 2 pun intro2 je.. hee... tunggu next week plak la...

Pagi tadi hari pertama dalam minggu ni, dalam sem ni aku kena pergi kuliah pukul 8 pagi... huhuuu... boleh masuk sejarah tak... hahaa... sebuk je kan... sebenarnya pagi tadi dah start kelas prinsip pemprosesan dan pengawetan makanan... subjek apa la tu...??? mesti la subjek proses2 n awet2 makanan.... betul ke??? lantak la... yang pentig bak kata dr yang mengajar... we all start from 0 knowledge about this subject.... ok... nak study betul 2 la.... next week nak masuk lab dah...  

cik eda nak gambar dia dalm blog ni... ok... request cik eda telah direalisasikan....

sebelum dr masuk sempat lagi bergambar...

cik eda, aku, lynn....
mereka ni kawan yang mula2 aku kenal masa masuk umt.... tyme orintasi 1 group... dah nak masuk 3 tahun persahabatan kita ye....   ala tomey2 kawan saya.... hehee... senyum sikit....
korg jangan risau banyak lagi gambar kita bersama.... cuma rajin tak rajin je nak cerita.... 
 
kembali2...

Perkara yang ditekankan dalam kelas ni mestilah rules and regulation dalam kelas.... 

yang penting.....

sangat penting ni.....

memang penting pun...

kena datang sebelum dr.....

huhuuu....

kelas pukul 8 pagi ni dr....

harap2 tak terlajak tidur la.... 

nasib bek ada moto, boleh pecut je g kelas...

dr kata lagi..

kalau dah lambat 15 min tu tak yah masuk kelas la... mengganggu je...

ok doktor.... take note...

pasal subjek ni plak... ada tanya budak yang dah ambil.. katanya kena proses makanan... dengan nama lain buat makanan... melibatkan masak2 ni jgk la... kalau bagi ikan kena proses ikan tu dlu... ada juga dr tunjukkan tadi dalam leb kena buat ikan salai, pekasam n len2... dah lupa la...

kelas sejam je... so, tak nak cerita lebih2... tak start kelas pun lagi... bye....

2 comments:

There was an error in this gadget