eqa

snow

Followers

Saturday, February 23, 2013

Biadab letak telefon begitu sahaja!!!

Assalamualaikum...



Malam ni nak meluahkan perasaan je... baru je balik ceramah baju melayu bertemu baju kurung... sok pun dah start kuliah..

Pernah tak korang mengalami bila kita masih lagi bercakap dekat telefon, orang tu letak je tanpa mengakhiri perbualan dengan salam atau at least say bye... aku tak tau la aku ni terlebih emosi ke kan... tapi aku tak boleh terima orang buat macam tu kat aku.... yeahhhhh...... I dont like it... 

Tadi aku ada terima 1 message dari no yang tak dikenali... berbunyi...
"hi,please call me back"
selalunya masa bila orang akan antar message macam ni???? mesti lah bila tak de kredit atau tarikh kredit dah luput... betul tak...???

kita ni yang rasa ingin tahu sapa la yang nak suruh kita call balik ni pun, mula la call nombor tu.... dalam kepala ni aku pikir, adik aku ke akak aku yang suruh call... diorang je yang berkemungkinan buat macam tu....

lagi pun message tu dah berjam2 juga la sampai.. mana tahu penting ke kan...

lepas aku dial nombor tu, sorang popuan yang angkat..

nak tahu pe dia cakap...

aku: Hello, tadi ada antar message kat no ni ke.. sapa ni...
Dia: (dia tanya aku balik) nak cakap dengan sapa?? telefon ni dah lama tak de kredit
Aku: tadi dapat message suruh call balik.. (mana la aku tahu nak cakap dengan sapa.. no yang tak dikenali, dalam message tu sruh cll back)
Dia: Ni sapa..?
Aku: Saya atiqah dari (tak sempat nak abiskan...)
Dia: tutttt.....(panggilan tamat)..

awak...  saya tak abis cakap pun lagi..dah la cakap kasar2, lepas tu terus je letak telefon... mana adab awak... sebelum ni pun saya pernah kena juga... tapi... masih buat tak tahu je la... mentang2 cakap dengan orang yang kta tak kenal.. ikt suka hati je kan...

then, aku dengan rasa tak puas hatinya... hantar message balik kat orang tu.... tak kira la umur dia bawah aku ke, atas aku ke... mak cik2 ke... aku dah kecik ati ni.....

aku hantar macam ni.....

" No ni ada suruh cll balik.. saya ingat adik saya.. sungguh biadab letak telefon begitu sahaja..saya maafkan.. minta maaf kalau mengganggu..."

ok... dia tak de kredit pun nak reply...biarkan je la....yang penting aku dah bagi tahu apa yang sepatutnya... baru puas hati ni... kejam ke kalau aku kata macam tu.... menyesal pula aku call dia tau....
pengajarnnya.... jangan la letak telefon kalau orang tak abis lagi cakap..  nampak sangat tak de adab...
 
  


5 comments:

  1. HUHUHU..memang patut eq sentap...orang takda keja tu..huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la kak...kdg2 sentap jgk kan orang buat cam tu.....

      Delete
  2. erm, akk pun tak suka orng buat cmtu..geram je rasa..
    ntah apa2..
    paling tidak pun ckap je elok2..

    ReplyDelete
  3. erm... mntg2 ckp dgn org x knl, bleh plak wt cm tu..

    ReplyDelete
  4. Samelaaah ~ najihah pom xsuke owang letak hp tanpa cakap salam !

    Cm xda budi bhs jeeee ~

    ReplyDelete

There was an error in this gadget