eqa

snow

Followers

Tuesday, June 18, 2013

Keropok Lekor Cheese Tok Beng, Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... diberi kesempatan tuk update blog ni... 
eqa!!... update blog ni cepat2 sikit... jangan buat panjang menjela.....
FYP tu tak usik lagi... hehe.... 
Ye la.. lepas ni kita tengok la FYP tu...
nak beli ikan... esok nak jumpa lecturer... haha.... apa kena mengena dengan ikan ni... ok2.. tak paham2... bukan nak buat masak2 eh... mentang2 kita ni amik sains makanan... ingat kita tak boleh buat benda len ke.... kita nak siat2 kulit ikan tu.... nak buat something.... mak ai... kejam seh... eh.. eh tak la... tu la projek FYP eqa..... dah... tak yah cerita.... nanti lagi pening...

Pagi tadi first tyme aku jogging tuk sem ni.... huhuuu... bajet buzy le tu... padahal malas.... ok.. fine.... kite memang malas... sebab tu badan makin kembang... pas ni kita kurus la.... nanti jangan jelous pula... 

kita nak jaga kesihatan la... sebab tu g jogging.... 

yeahhh... yana peneman g jog..... thanks... kalau ko x de... mungkin aku sambung tido balik tadi... kih2.... 

ok juga... dah lama tak jogging boleh juga lari 1 pusingan balapan tu, tak benti tau.... bangga sikit.... 
tak payah la kalau 1 pusingan je.... orang lain pun boleh buat...
ok... fine.... tak nak cite dah....

kata nak cerita pasal keropok lekor... apa aku melalut ni.... 
suka hati la kan....

 tadi kita g breakfast kat kedai keropok lekor tok beng.... 
kedai ni terletak kat......

tok beng la.... haha.... nampak sangat tak tau jalan...
sebenarnye... tak tau nak discribe macam mana tempat ni.... jauh kedalam sikit... tapi kalau nak pergi airport kuala terengganu tu... memang dah dekat la... tak pun boleh tanya orang2 kat situ....
mesti diowg tahu punya la.... famous tau....

first time aku pergi taun lepas... ni 2nd time pergi...

kaunter bayaran...
mula-mula dengar pasal kedai ni... orang duk cakap2.... kedai ni selalu ramai orang... sampai kena ambil nombor tau.... 

jom makan....
eqa pilih keropok lekor cheese... tak pernah rasa lagi.... baru tau tadi... ok... memang dah ketinggalan aku ni.....
keropok lekor cheese.... dh try??
 harga keropok lekor ni berpatutan la..... kami makan ni... RM3.00... Nampak kuning2 tu... tu la cheese.....

ni pula keropok lekor rebus.. RM1.00 sebatang


abaikan muka yang berkilat tu.... baru pas jog la sangat...

 Hey... jogging apa ni.... macam mana nak kurang kan kalori.... kalau kalori yang masuk lagi banyak dari keluar.... huhuu...... abaikan... bukan selalu pun.....

tengok ni.... tempat buat keropok lekor... besar kan...

tempat rebus keropok lekor.... sumber google...
ada juga sampai beratur ni..... tengok.... ramai kan.... kena sabar sikit menunggu...  kedai ni pun dah besar... boleh makan dan minum sekali kat sini.... lagi selesa la....

tengah beratur... sumber: google...
siapa nak makan... sila2..... 

ok... nak siapkan kerja.... ada lagi nak update.... kalau free sikit baru update lagi.... 

* tengah dengar Ikim.... bersama ustazah fatimah syarha..... jom dengar ikim...


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget