eqa

snow

Followers

Thursday, December 13, 2012

SATU PERTEMUAN SINGKAT

Assalamualaikum….
Alhamdulillah... dapat juga aku mencoretkan sesuatu di blog aku yang mungkin tiada pembacanye... heee... x pe la... maybe satu hari nanti ada la pembacanya.. input masih sikit lagi ni... 
 
lega sikit hari ni... sebabnya 2 test dah habis malam ni.. satu test pagi dan satu test malamnya pulak.. ditambah pulak kena hantar lab report hari ni... huhhhh.... memang pening pale la mana nak baca tuk test lagi,  siapkan report lagi. tapi akhirnya, semua selesai.. esok kena teruskan perjuangan menyiapkan result report sensory dan report komersial lawatan industri. jangan ingat belajar sains makanan boleh dukdiam je eh.. makan2 je... no3x.. wrong mindset... teruskan... aku nak cite benda lain ni...
Alkisahnya, tadi masa aku pergi print report di fakulti ada la seorang hamba allah ni tegur aku. erm... friendly betul dia ni.. bukannya apa.. jarang ada orang attitude nya macam tu, walaupun die tak kenal aku, die tegur je aku... aku dengan hati terbuka melayannya. sapa yang tak suka ditegur.. ada ke... boleh meramaikan kawan kan.. tapi dia ni cara percakapan dengan sopan santun, nampak muka nya yang baik hati 2 dan iklas.
 
Ni dia perbualan kami... ringkas tapi memberi kesan pada aku..
 
 
Dia: Print pita ke??
Aku: x la, print report.
Dia: Tahun berapa?
Aku: Dh tahun  3..
Dia: erm… sama la… cos apa..??
Aq: food serve.. lg stahun.. cos apa…??
Die: math com..
Aq: owh.. dh abis presentation pita..
Die: belum lagi, beberapa hari lg, print je dulu lepas betulkan
Aq: erm.. senior sy dh present pita
Haha… 2 la perbualan kami bual kan td…. Erm… time aku nk blik die kata
Dia: bye.. nama siapa ye??
Aku: atiqah…. Awak nma apa?
Die: Ana.. assalamualaikum..
Aku: W'Salam.
Erm.. dari situ kita tau yang owg 2 sgt friendly n baik hati….. sjuk hati ni bila dpat bkawan dengan dia… ok… aku berharap next time leh jumpa dengan die lagi… insyallah…. dalam hati ni terbayang kalau la aku ada kawan baik seperti dia... mengharapkan yang terbaik dari-Nya
Then, masa balik ke asrama… aku nk mlintas ke pak guard… nampak sebiji moto ni… entah mamat mane yang bawak… baik sgguh… die lalu dpan p.guard… siap beri salam… tegor 2 owg… erm.. dlm hati… macam ni la llaki idaman….boleh wt laki ni.. hee…. Hati sdah ttambat…. Ok.. bkan dgn orgnye… tp dgn akhlak nye… doakan la allah beri jodoh dikalangan owg2 yg mulia dsisinya… amin… :)
 
 
 

1 comment:

There was an error in this gadget