eqa

snow

Followers

Saturday, November 24, 2012

CABARAN MASA BELAJAR

Bergambar sebelum kelas start ye....


Assalamualaikum.... Selamat pagi...

Hari ni eqa tergerak hati nak menaip... apa la yang eqa nak bercerita hari ni ye... Ish... Macam boring pulak nanti. Tak apa la, nak cerita jugak walaupun sorang2 je yang baca..haha... ok. eqa nak cerita perjalanan seorang pelajar sains makanan la. Sebab apa???? Sebab eqa sains makanan la u olls.... Sejak masuk sem 5 ni macam2 halangan, cabaran yang mendatang...
  • Assignment belambak
  • kerja luar, macam komuniti projek, interview sini sana....
  • komersial
  • test
tapi tu semua dah lali bagi kami student food ni...Sebab apa.?? sebenarnya kami dari sem 1 pun memang dah start buzy, betul tak kawan2 food sains. Papepun masa sem 1 boleh relex2 lagi la.. tak macam sekarang ni, ada saja keja nye. sabo je la ye.. 

Setiap apa yang berlaku tu eqa jadikan sebagai cabaran, penguat kepada diri ni yang sangat lembik ni... bila dah banyak kje 2 mula la mengelabah kesana sini.. hahaa..... sape nak ambil course ni??? angkat tangan... korg kena ready dari segi mental dan fizikal dulu... huaaaaa.... 

accually, course ni best. bukan la disaster sangat pun... cuma dalam belajar 2 kena pandai bagi masa, cari masa untuk belajar.... best tau... always buzy... klu x de kje 2 rasa hidup x tenang,.... See.... macam mana kami dilatih supaya kuat semangat, jangan cepat cair je.. Lembut hati sangat... sikit2 nak menangis... aik.... macam cerita ke diri sendiri je... hahaa.... pada hakikatnye memang begitu.... eqa pun pernah mengis tau.... sebab lecturer tegur, marah.... tapi kita anggap benda 2 positif.... cara nak perbaiki diri...mereka sayang kt kita sbab 2 buat kita macam 2... bukan nak buli kita ke apa... 

Saya bersyukur sebab dapat lecturer2 yang baik hati dan mengajar dengan iklas....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget